Sunday, January 27, 2013

Dieta de vara pentru femei moderne


Vrei un corp tonifiat, un abdomen plat si o silueta de invidiat? Sunt convinsa ca toate femeile isi doresc acest lucru si ca unele dintre ele chiar fac eforturi mari pentru acest vis.Ce-i drept, nu cred ca este deloc greu, avand in vedere ca este vara si putem urma o dieta usoara de vara combinata cu miscare zilnica.
Vi se pare complicat? Eu sunt de parere ca daca avem o dieta saraca in calorii, alcatuita din alimente usoare, legume, fructe si lichide multe, vom reusi sa ne modelam corpul asa cum ne dorim.

Hidratarea pe timpul verii este foarte importanta. Din cauza temperaturilor ridicate, organismul cere mai multe lichide decat de obicei, de aceea trebuie sa fim atente la ce anume consumam. Este preferabil sa mizam pe apa plata sau pe ceaiuri neindulcite. Sucurile naturale contin calorii, la fel si bauturile carbogazoase, care au in continutul lor cantitati semnificative de zahar, coloranti si aromatizanti, care fac din ele niste produse cu adevarat hipercalorice.

Apa minerala se pare ca asigura o mai buna hidratare pe timp de vara, deoarece are un continut de minerale mai mare decat apa plata, iar organismul are nevoie de aceste minerale pe care le elimina in mod constant din organism prin transpiratie.

Alcoolul si cafeaua nu sunt tocmai indicate in dietele de vara, deoarece favorizeaza procesul de deshidratare, iar alcoolul produce vasodilatatie, care alaturi de caldura duce la scaderea tensiunii arteriale, la ameteli si stari de lesin.

Dupa cum spuneam mai sus, prietenele tale in aceasta vara, sunt legumele si fructele. Ele trebuie sa reprezinte o baza soldida a alimentatiei pe timpul verii, pentru ca aduc organismului minerale si apa de care are nevoie.
Ciorbita de legume, compot de fructe, fructe si legume proaspete, sub forma de salate sunt cateva din ceaa ce noi consideram baza dietelor de vara.
Daca iti plac morcovii, cu atat mai bine: nu numai ca iti vei intari bronzul, dar si organismul se va simti mult mai bine dupa un pahar proaspat de suc de morcovi.

Lactatele sunt o buna sursa de minerale, in special de calciu si sodiu, pe care le eliminam cu precadere pe timpul verii. Consuma branza prospata, iauturi, lapte proaspat si uita putin de branza topita, cascaval sau alte derivate ceva ma bogate in grasimi.

No comments: